SATA SSD disklere göre okuma ve yazma hızı 10 kat daha hızlı olan NVMe M.2 SSD Disk altyapısı sayesinde ultra ve kaliteli performanslı sunuculara kavuşun.
Sanal sunucunuzu istediğiniz gibi yapılandırabilir. Tekrar tekrar format atıp dilediğini işletim sistemini kurabilirsiniz. Talebiniz üzerine destek bileti oluşturarak tarafımızca kurulumunu da yapabiliriz.
Sanal sunucunuzun kontrolünü Yiğit Hosting Müşteri Panelinizin içerisinden tam kontrol mekanizması ile yönetebilir ve değiştirebilirsiniz Yiğit Hosting Telekomünikasyonda Kontrol Sizde!.
VMWare ESXi alt yapısı ile güçlendirilmiş bulut sunucu hizmetinin faydaları ve öne çıkan özellikleri
sorusu özellikle bilgisayarla ilgilenen kişiler tarafından araştırılan konular arasında yer alır. Açılımı Virtual Dedicated Server olan VDS en basit haliyle kullanıcıların web sitelerini düzenlemek için, web sitelerindeki uygulamaları oluşturmak için, web sitesini dağıtmak ve barındırmak için sanal bir makinedir. VDS Sanal Atanmış Sunucu olarak da bilinir. VDS, kullanıcısının sunucuyu kesintisiz bir şekilde kullanabilmesi için geliştirilen web sitesi barındırma şekli olarak tasarlanmıştır. Söz konusu olan sistemler içerisinde yer alan yöntemler bulut sunucu, sanal sunucu ve fiziksel sunucu gibi birbirinden farklı türlere ayrılır. VDS ise bu kapsamda kullanılan bir sanal sunucu çeşidi olarak tasarlanmıştır.
VDS nedir? 'Virtual Dedicated Server' kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır.konusunu genel olarak daha çok profesyonel bir web sitesi oluşturmak isteyenlerin merak konusudur. Her VDS’nin kendi CPU tahsisi, disk yeri, iletişim sistemi, bant genişliği ve belleği vardır. Aynı zamanda diğer kiracılar ile paylaşmayı gerektirmeyen sadece tek bir kişinin erişebileceği özel bir kaynak seti de sunar. VDS aynı zamanda son kullanıcıların sunucularına internetten küresel olarak erişim sağlayabilecek bir uzaktan erişim katmanına sahip olan işletim sistemi içeren oldukça kapsamlı donanım setidir.
1. VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir konusunda bilgi sahibi olan kişiler aynı zamanda VDS’nin avantajlarını da merak ediyor. Özellikle web sitesini geliştirmek isteyen kişilerin bu konu hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir.
2. VDS tam olarak web sitelerini düzenleyen ve rakiplerine göre ön plana çıkmasını sağlayan sistemlerden biridir.
3. VPS her zaman VDS’e göre daha ucuz bir seçenek olmuştur.
4. VDS sunucularında yayınlanmış Web sitelerinin performansı aynı sunucuyu paylaşan diğer Web sitelerin ziyaretçi sayısı ve eklenti yoğunluğuna göre değişmez, her daim aynı performansı sunar. VPS sunucularda ise aynı sunucuyu paylaşan diğer Web sitelerindeki anlık ziyaretçi değişimi site performansını etkiler.
5. VDS kullanıldığında RAM, disk alanı ya da CPU kaynakların paylaşımsız olarak kullanılması sağlanır. Bahsedilen bu kaynakların her biri tamamen kullanıcıya özel olarak tasarlanır. Kullanıcıların diğer web sitelerindeki kaynakları kullanmasına da engel olur.
6. Aynı zamanda VDS server web sitesi sahiplerine root erişimi imkânı da sağlar. Bu sayede site üzerinden daha farklı konularda kontrol sahibi olmasına yardımcı olur. Örneğin siteye eklenen e- postaları çok daha kolay bir şekilde yönetebilirler. İstedikleri gibi bu maillerin giriş çıkışlarını da kontrol edebilirler. Aynı zamanda iletişim bilgilerini de özel olarak tasarlayabilirler. Bu anlamda direkt olarak web sitesine giren kişilere ve iletişim kurmak isteyen müşterilere ulaşabilirler. VDS sisteminin sağladığı bir diğer avantaj ise ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak artırımının yaptırılmasıdır. Örneğin ürün tanıtan bir web sitesinde farklı ürünler eklenebilir. Bunun bir sınırı yoktur.
1. VDS’in Dezavantajları Neler diye bakıldığı zaman sunucuyla ilgili olarak işlem yapılabilmesi için VDS’nin detaylı bir şekilde öğrenilmesi ve sisteme hâkim olmak önemlidir..
2. VDS içerisinde yer alan yazılım seçeneklerinin aktif hale getirilebilmesi için ve web sitesine uygun bir şekilde tasarlanabilmesi için mutlaka teknik bilgileri öğrenmek gerekir.
3. Sunucu özelliği bakımından Dedicated Server ve Premium Server donanımlarının gerisinde kalmaktadır.
4. Teknik bilgileri öğrenmeden VDS ile işlem yapmak oldukça zor olacaktır.
5. Dedicated server ile kıyaslandığında VDS server daha kısıtlı biçimdedir.
6. VDS server bazı bulut sunucularına göre bazı sunucu kaynaklarında sınırlamalar mümkündür. Bu anlamda kişiler web sitelerine en uygun sunucuyu ve özellikleri de bilmelidir. Bu özelliklere göre ve web sitesinde kullanacak kaynaklara göre sunucu seçme fırsatına da sahiptir. VDS server web siteleri için genel olabilecek tüm özelliklere sahiptir. Eğer ekstra bir işlem gerekmiyorsa bu sunucu oldukça uygundur. VDS, VPS ya da paylaşımlı hosting çözümleriyle karşılaştırıldığı zaman çok daha yüksek bir performansı ortaya koyar. Fakat farklı bir kullanıcıya ait dedicated sunucunun gücüne de erişemez.
1. VDS Hangi Web Siteleri İçin uygun diye bakıldığı zaman daha çok anlık olarak çok yüksek trafiğe sahip olan ya da ileriki zamanlarda yüksek ziyaretçi hedefine ulaşmak isteyen sitelerde kullanılabilmektedir.
2. Aynı zamanda oyun sunucusu yöneten kişiler de bir sunucu modeli olarak VDS sunucularını tercih eder.
3. Çok popüler olan ve gündeme gelen blog sitelerinde de VDS sunucuları kullanılmaktadır.
4. Web sitesinin gelişmesini isteyen, profesyonelleşmesini isteyen ve rakip firmalara karşı daha iyi bir yere gelmek isteyen kişilerin kullandığı sunuculardan biridir.
5. Yüksek yazılım gerektirmeyen her türlü web sitesi için oldukça uygundur.
İnternet Dünyasının en popüler sunucu servislerinden biri olan VDS, sosyal medya ve arama sonuçlarında sıklıkla duymaya başladığımız, VDS satın al, sanal sunucu kirala gibi terimlerle sıklıkla karşımıza çıkmakta ve ne anlama geldiği merak edilmektedir.
✅İşletim Sistemi: | Windows, Linux |
✅SSD/HDD: | SSD |
📍Lokasyon: | Türkiye |
✅Optimize | %99 Optimize |
❇️Koruma: | Ücretsiz Koruma |
❇️İşlemci: | Xeon, Intel E5 v2-v4 İşlemcili |
❇️Destek: | 7/24 Destek |